Lyme-Kór – Borreliosis

Borreliosis utal, hogy a betegség által okozott Borrelia – mint a baktériumok . Attól függően, hogy milyen típusú borreliosis, átviteli fordul elő az állatok az emberre keresztül kullancsok vagy emberről emberre a test vagy a tetveket 

MeghatározásMeghatározás

Borreliosis egy fertőző betegség által okozott baktérium, a Borrelia típus .

A formák borreliosis

Számos formája borreliosis:

– Lyme-kór (vagy Lyme-borreliosis).

A “másik” borreliosis, vagy visszatérő láz, két kategóriába sorolhatók:

– a ritka kozmopolita visszatérő láz még mindig megtalálható a Kelet-Afrika;

– a kullancs által terjesztett visszatérő láz , amely megtalálható a világ minden tájáról.

Franciaországban a Lyme-kór a leggyakoribb. Növekszik, elsősorban a fás, párás régiók között, tavaszi, illetve késő őszi.

Borreliosis általában gyógyítható a megfelelő kezelés.

Okok

A borreliosis baktérium által okozott típusú Borrelia . Attól függően, hogy milyen típusú borreliosis, átviteli fordul elő az állatok az emberre keresztül kullancsok vagy emberről emberre a test vagy a tetveket.

Okok által típusú borreliosis

A Lyme-kór által továbbított kullancs harap (vagy harap, mert minden úgy történik, a szája, a rovar).

A kozmopolita lappangó láz okozta tetvek. Ez az átadás, mint férfi a férfival, amikor a tetű a zúzott szinten egy karcolás elváltozás vagy a szem. Máj harap, ürülék nem szennyezi.

A kullancs által terjesztett visszatérő láz okozta a harapás egy kullancs, vagy, ritkábban, amelyet az ürülék.

Foglalkozások, tevékenységek kockázati

Vannak olyan tevékenységek, vagy szakmák kockázata, mint sétál az erdőben , kemping, mezőgazdasági, erdészeti dolgozók …

Borreliosis alakul ki, különösen erdős, párás régiók .

TÜNETEK

Az első tünetek a Lyme-borreliosis ( Lyme-kór ) jelenik meg számított három harminc nappal azután, hogy a kullancscsípés.

Fejlődik a három fázis.

A primer fázis a Lyme-borreliosis

A primer fázis, véletlenszerű (nem kötelező), amely során a krónikus vándorló bőrpír (ECM) vagy Lipschütz erythema képződik. Ez egy bőrpír, amely kezdetben körülveszi a szúrás helyén, általában az alsó végtagok, főleg a térdhajlati üreg (amelyek közé tartozik a hátsó része a térd), illetve a felső része a comb. Ez is ül a csomagtartóban, felső végtagok, arc vagy a fejbőr.

Ebben a körben elváltozás akkor fejlődik, hogy átmérője 20-30 cm-es vagy annál több. Akkor a központ az ECM fokozatosan visszanyeri normális bőr színe. Általában nem összefüggő, viszketés; Néha fokozott ganglion a kötet, láz, ízületi fájdalom, fejfájás.

Kezelés hiányában, az ECM továbbra is fennáll, a három-négy hétig, majd eltűnik, anélkül, hogy következmények nélkül. Ez erythema gyakran észrevétlen marad.

A másodlagos szakasz a Lyme-borreliosis

A másodlagos szakasz, ami néha kiderül, hogy a betegség, ha az ECM nem jelent meg, vagy nem vettem észre, általában akkor kezdődik, néhány hét, néhány hónap után a primer fázis, ritkán több is egyszerre.

Ez áll a bőr tünetek (bőrpír), Vegyes (fájdalom, duzzanat …), szív (gyulladás, ritmuszavarok …), neurológiai (meningitis, mozgási rendellenességek …), szem -, máj – (máj), fül-orr-gégész , izmos …

A harmadik fázis a Lyme-borreliosis

A fertőzés után, a felsőfokú fázis jelenhetnek meg, ami a különböző megnyilvánulásai: bőr (acrodermatitis krónikus atrophying amelynek hatására a gyulladásos szempont, aztán visszahúzta a bőr, bőr jóindulatú limfóma a jelenléte csomók), ízületek ( Gyulladás …), neurológiai (demencia, krónikus agyhártyagyulladás …) …

Más borreliosis vagy visszatérő láz

Az első jelek fejleszteni két évtől nyolc nappal azután, hogy a kullancscsípés, vagy lépjen kapcsolatba a tetű .

A kezdeti fertőzés nagyon hirtelen lázas, 40 ° C, diffúz fájdalom, egy zsúfolt arc (piros), valamint a vér-befecskendezéses szemét. Ez az időszak tart egy héten. Vannak olyanok is, fejfájás, emésztési zavarok (étvágytalanság, hányás stb.).

A betegség fejlődik a váltakozó lázas szakaszok, illetve időszakok láz nélkül.

Szemészeti, neurológiai, kardiológiai, lép (lép) vagy izom szövődmények lehetséges.

Kezelés nélkül ezek a visszatérő láz, haláleset is előfordulhat.

Megelőzési tippekMegelőzési tippek

Megelőző intézkedések típusától függ borreliosis .

Megelőzés a Lyme-Kór, illetve Visszatérő Kullancs által terjesztett Láz

Ajánlott, hogy ruhát, amely az egész test a tevékenységek kockázati (séta az erdőben …) . Korlátozták az a kockázat, hogy megharapta a kullancsok. Hasonlóképpen, a választott világos színű ruhát, így könnyebb megtalálni őket üldözni őket, mielőtt ők találunk egy nyílást, hogy a bőr, test. Azt is javasolta, hogy alkalmazni riasztószerek, hogy a bőrt, mielőtt sétálni.

Amikor visszatér a veszélyeztetett területek (erdők, külföldi utazás …), szükséges, hogy alaposan alaposan vizsgálja meg a ruhát, bőrt. Fontos, hogy konzultáljon kezelőorvosával, bármilyen szokatlan tünetet észlel.

Ha, annak ellenére, hogy ezek az óvintézkedések, azt észleli, hogy egy kullancscsípés , elengedhetetlen, hogy távolítsa el a kullancs a bőrbe, amilyen gyorsan csak lehetséges, olyan óvatosan, hogy nem a szónoki emelvényre. A pipa a szájában), majd fertőtleníteni.

Megelőzés a Visszatérő Láz Cosmolite

Ez borreliosis megelőzhető a kezelés a pediculosis, ellen harcol a szennyeződés által tetvek, függetlenül attól, hogy a fej vagy a test (homár).

Elemzi – Vélemények

Az elvégzett klinikai vizsgálat az orvos által lehetővé teszi, hogy a gyanúsított jelenléte borreliosis .

Néhány további vizsgálatok megerősíti a diagnózist:

– Vér-vagy bőr minták (szintjén krónikus erythema migráns);

– lumbálpunkció (eltávolítás, az agy-gerincvelői folyadék, amely körbeveszi az agy, gerincvelő).

Nevezetesen: a megbízhatóság a hivatalos szűrési elvégzett vérvizsgálat kérdőjelezik meg sok szakértő. A labda a táborban a hatóságok. A járványvédelmi intézkedési terv volt őszén indult 2016 új szűrési szabályok várhatóan a nyári 2017-ig.

KezelésekKezelések

A kezelés borreliosis alapul, antibiotikumok . Azonban, egyes ritka esetekben nem teszi lehetővé a teljes felszámolása a baktérium okozza a fertőzést.

Abban az esetben, ha a Lyme-kór , a időtartamú antibiotikus kezelés attól függ, hogy a fázisban a betegség (elsődleges, másodlagos, vagy harmadlagos), illetve megnyilvánulása. Ez változik, két hét, egy hónap.

Az antibiotikum-kezelés visszatérő láz (cosmopolitan, vagy kullancs) az előírt öt-tíz napja.

Homeopátia, aromaterápia, naturopátia, amellett, hogy egy adaptált kezelés enyhítheti a tüneteket, borreliosis .

Homeopátia

A kezelés egy borreliosis alapul, antibiotikumok. A homeopátia csak akkor lesz használva, a kiegészítik után tanácsot egy homeopata.

Így lehetséges, miután egy kullancscsípés , hogy három granulátum Apis mellifica 9 CH, Ledum palustre 9 CH háromszor-ötször egy nap, egy pár napig.

Aromaterápiás

Azonnal alkalmazni nedves borogatást néhány csepp illóolaj a niaouli, levendula kocsonya. Naponta többször 2 nap.

Naturopátia

Abban az esetben, borreliosis, ezek a természetgyógyászati tanácsadás hasznos lehet: erősíti az immunrendszert, a következő egy probiotikus kúra (egy kapszula vagy tasak) egy pohár vízbe, reggel éhgyomorra. Akkor vegyen be 2 kapszulát az Echinacea / nap, rágni acerola tabletta a nap.

Kényeztesse magát másképp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *